A balatonfüredi Görög falu

Kilátás a teraszokról

A házak tetején sétálva
Egyszer volt, hol nem volt.. volt egyszer egy fejlesztés a Balaton partján. Hófehér, görög stílusú házikókat emeltek egy zsebkendőnyi területen, ahol éttermeket, kávézókat és boltokat helyeztek el. A látogatóknak valahogy mégsem tetszett az új létesítmény, és az szép lassan tönkre is ment. Azonban egy újabb befektető meglátta a faluban rejlő kihasználatlan potenciált, és a napsugarak mintájára citrom- és narancssárga színekre festette át az épületeket. A korábban domináló üzletek helyét szórakozóhelyek vették át, és az új profilnak megfelelően a Görög falu a Sundance Park nevet kapta. A Hajógyári-sziget designjára emlékeztető függönyök, ágyak és kanapék jelentek meg a falu színes utcáin. A hátsó parkolóból indulva két kapun juthatunk be a létesítménybe. A bal oldali bejáratnál létesült a bulihotel. Belépve apró kis házikók és hangulatos utcácskák egyvelegében találjuk magunkat. A legfelső házsor tetejére felsétálva beláthatjuk a házikók hálózatát. Míg nappal nagyrészt csak lézengenek az emberek, éjszaka megtelik a park szórakozni induló fiatalokkal. A bejárat után balra találjuk a park legfényesebb csillagát, a Honey nevű clubot. Jobbra haladva egy látványszökőkúttal díszített térre jutunk, amit bárok vesznek körbe. Lefelé sétálva pedig egy hatalmas homokos területre érünk, amely közepén DJ pult került kialakításra.

A park főtere, háttérben a homokos plázs
Pihenők a főtéren, háttérben a Lipstick
Azonban a fejlesztés itt még mindig nem fejeződött be. Ugyanis 2012-ben a park már Sun City néven nyitott újra, mivel ez úttal nappali programokkal bővítették a repertoárjukat. A komplexumban jelenleg bulihotel is üzemel. A Balaton felől könnyen megközelíthető gyalogosan, a szemközti oldalán pedig hatalmas, részben fedett parkolót is találunk. A szórakozást hét bár, három club és két étterem biztosítja. 

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Csodás hely,és mindenkinek ajánlom,aki görögni szeretne.

    VálaszTörlés
  2. A lehető legrosszabb ötlet lerombolni. Nem beszélve arról, hogy menedéket adtunk a görögöknek, a világháború utáni polgárháborújuk elől menekülőknek...
    Továbbá hogy nézhetünk a görög barátaink szemébe - éljenek hazánkban, vagy legyünk mi náluk!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés